Виховання дітей Інше

Що потрібно врахувати під час перепланування дитячої?

Перепланування кімнати – справа серйозна, і поставитись до неї потрібно відповідально. Особливо важливо це для кімнати, в якій згодом житиме дитина. Дуже важливо, щоб обстановка вийшла затишною, зручною та комфортною. Поради по переплануванню інших кімнат читайте на сайті Belkashop.com.ua. Перш ніж влаштовувати перепланування дитячої кімнати, варто подивитися на неї очима дитини та вирішити, чи сподобаються їй заплановані зміни.

Що важливо?

Важливу роль при переплануванні дитячої кімнати відіграє:

  • вік дитини;
  • його стать;
  • хобі та захоплення.

Ці моменти варто врахувати дизайнеру, який займатиметься переплануванням дитячої кімнати, тому що йому необхідно створити умови, в яких дитині буде комфортно.

Що потрібно врахувати під час перепланування дитячої?

Кроки планування та ключові моменти

Для початку необхідно порахувати площу кімнати, в якій розташовуватиметься дитяча. Після цього можна приступати до планування та розташування меблів. Необхідні елементи інтер’єру підбираються, з віку дитини.

Вік 2-4 роки

У такому разі ключовим моментом у дитячій будуть:

  • зручне ліжко;
  • зона для їди;
  • ігровий простір.

Також важливо зважати на вимоги безпеки.

Вік 5-10 років

Тут уже з’являться розмежування віком. Наприклад, вони можуть позначитися на колірних рішеннях. Основними елементами інтер’єру є:

  • письмовий стіл;
  • велика та містка шафа;
  • місце для занять улюбленим захопленням чи хобі.

Що потрібно врахувати під час перепланування дитячої?

Вік старше 10 років

Дитині в такому віці знадобиться додатковий робочий простір та комп’ютерний стіл. Також варто врахувати, що в кімнату можуть приходити друзі, тому, наприклад, можна встановити ліжко, а диван.

Зі збільшенням віку дитини перепланування дитячої кімнати стає звичайною справою. Тому не варто сильно вкладатися в ремонт дитячої спочатку. Краще максимально вкластися в перепланування вже коли дитина стане підлітком: цей період триває найдовше.

Зазвичай інтер’єр дитячої кімнати співпадає зі стилем інших приміщень у будинку чи квартирі. Найкращим варіантом для дитячої є стиль сучасний модерн. Він відмінно поєднуватиметься з рештою кімнат і дозволить внести щось своє саме в дитячу. До реалізації проекту дизайну кімнати можна приступати відразу після того, як вирішиться питання планування приміщення.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *