Виховання дітей Інше

Ворожнеча між братами

Вам боляче спостерігати, як діти суперничають, постійно лаються, ябедничають, намовляють один на одного?

Тоді пропоную вам ознайомитись із 7 важливими правилами, які допоможуть уникнути (або значно зменшити) суперництво між братами.

Ворожнеча між братами

Отже, 7 правил:

  1. Не порівнювати! Ніколи! Знаю, що важко, проте! Навіть якщо порівняння відбувається в голові, діти чудово це зчитують, тим більше якщо ви вимовляєте вголос і робите це постійно. Пам’ятайте, що вони різні, і це чудово!
  2. Не ставте за приклад! Окрім образи, злості та заздрості ви нічого не досягнете! Згадайте свої відчуття, коли вам наводили приклад іншої дитини?! Неприємно, правда?
  3. Не змушуйте дружити! Дружба і любов – це почуття, що виникають спонтанно, з волі серця, внаслідок теплої взаємодії, не за “бажанням мами”. Та й сама установка “повинен” викликає суперечливі почуття. Краще створіть такі стосунки грамотним батьківським підходом!
  4. Не намагайтеся любити дітей однаково! Така установка дуже небезпечна тим, що різні природні почуття витісняються, втрачається зв’язок з вашими почуттями і, як результат, ви вже не здатні адекватно сприймати своїх дітей, будувати з ними близькі відносини.

Ми живі люди і це природно, що одна дитина може бути ближчою і зрозумілішою!

Ворожнеча між братами

  1. Не кидайтеся і в іншу крайність, коли одна дитина стає кумиром, а інша росте в атмосфері неприйняття. Якщо відчуваєте нелюбов або навіть ворожість до одного з дітей, краще в цьому чесно зізнатися собі і звернутися на терапію. У такий спосіб можна уникнути сумних наслідків.
  2. Не займайтеся “зрівнялівкою”. Загалом це з тієї ж опери, коли батьки заради справедливості купують все в 2 примірниках. Якщо одній купили ляльку, то й іншій, якщо одному купили подарунок, то й іншому! Це докорінно неправильно! Те саме стосується компліментів та похвали. Інакше довічно діти змагатимуться та чекатимуть від вас зрівнялівки. Потрібно більш тонко підходити до ситуації та дарувати за потребами кожну дитину.
  3. Приділяйте час окремо кожній дитині!

Так, ваш з ним особистий час, коли ви граєте, гуляєте, спілкуєтеся ТІЛЬКИ удвох!

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *