Догляд та краса Інше

Електричні зубні щітки – що це і чим вони гарні

Напевно, на сьогоднішній день кожен знає про існування такого цікавого приладу, як електрична зубна щітка. Тільки для чого вона потрібна – така електрична? Чим погані прості традиційні зубні щітки? Що змушує людей купувати електричні – невже тільки факт наявності моторчика, що смішно дзижчить? Може, такі щітки дійсно чистять зуби краще за класичні? Все не так просто, треба розумітися.

На перший погляд може здатись, що, як і інші електроприлади, щітка-автомат економить наші сили. У разі це негаразд. Самі подумайте, чи потрібно багато енергії, щоб кілька разів на день почистити зуби простою зубною щіткою 2-3 хвилини? Звичайно, ні – навряд чи цей процес фізично стомить навіть дитину. Справа тут зовсім не в наших енерговитратах. Суть криється у правильності та індивідуальній доречності техніки чищення зубів.

Електричні зубні щітки - що це і чим вони гарні

Правда в тому, що можна однаково добре чи погано почистити зуби – як простою, так і електричною зубною щіткою. Результат залежить в першу чергу від нашого навички та уявлення, як слід правильно це робити. Вигляд і якість самої щітки теж важливі, але не першорядні. До того ж наші індивідуальні особливості організму вимагають не завжди одного універсального підходу.

Позначимо різновиди сучасних електричних зубних щіток. З точки зору руху щетинок їх зазвичай ділили на обертально-поступальні (з круговими рухами, що рухаються, головками) і вібрують вгору-вниз (за принципом руху схожі з простими щітками). Пізніше з’явилася і третя, прогресивніша технологія – так звані звукові та ультразвукові щітки. В останніх при включенні щетинки вводяться у стан сильного коливання – з високою звуковою швидкістю. Тому вони і називаються звуковими, а зовсім не тому, що якось по-особливому звучать.

Якщо перші дві технології мають на увазі звичайне чищення вгору-вниз або обертанням, то принцип дії останньої дещо більш хитромудрий. Сильне коливання щетинок створює в ротовій порожнині іригаційний ефект, збиваючи і змішуючи слину, зубну пасту і повітря в єдину масу, завдяки чому наліт і відкладення розм’якшуються і видаляються без особливих зусиль.

Електричні зубні щітки - що це і чим вони гарні

Проте, як було зазначено вище, індивідуальні особливості організму (розташування зубів та його загальний стан) в усіх різні. Комусь для ідеального чищення не вистачить навіть найпрогресивнішої ультразвукової щітки, зате за допомогою правильних технік використання звичайних щіток ефект може бути набагато кращим. Особливо це стосується важкодоступних місць у ротовій порожнині.

Наш висновок: електричні зубні щітки справді мають свої переваги, але для досягнення кращого ефекту потрібен індивідуальний підхід у виборі будь-яких засобів для гігієни ротової порожнини.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *