Після холоду в травні-червні підгодуйте помідори і перець таким добривом
Інше Побутові питання

Після холоду в травні-червні підгодуйте помідори і перець таким добривом

Часто навесні у травні і навіть у червні, після висадки розсади томатів та перцю, трапляється неприємна ситуація, коли раптово наступають несподівані холоди. Навіть у теплиці ці теплолюбні культури відразу ж застигають у рості, з’являються різні болячки, рослини то бліднуть, то набувають фіолетового відтінку. Щоб допомогти томатам і перцю відновитися максимально швидко після холоду, я вношу добриво, від якого висаджена розсада приходить до тями буквально за пару днів. Чому жовтіє листя у помідор і що з цим робити розповідають у статті за посиланням https://flexi.com.ua/?p=5981.

Перше підживлення помідорів і перцю на городі після висадки

Для приготування підживлення, потрібно змішати в 10 літровому відрі води, кілька інгредієнтів, перший з них – це кальцієва селітра.

Одне з кращих добрив для висадженої розсади томатів і перцю містить у своєму складі легкодоступний для коренів, кальцій і азот. Кальцієва селітра в найкоротший термін допоможе розсаді зміцніти, а кальцій захистить урожай, що бідує, від вершинної гнилі. Знадобиться 1 столова ложка кальцієвої селітри.

Після холоду в травні-червні підгодуйте помідори і перець таким добривом

Друге добриво – це сульфат калію

Калій, головний помічник для хирлявих після холоду рослин, допоможе слабкій розсаді покращити в найкоротші терміни протягом фотосинтезу, збільшить осмотичний тиск клітинного соку в рослинах, що підвищить холодостійкість при зворотному холоді. А також доступний калій посилює синтез целюлози, крохмалю, пектинових речовин, за рахунок чого рослина на вигляд стане більш зеленою та здоровою. Знадобиться також 1 столова ложка сульфату калію.

І третій інгредієнт нашого підживлення це деревна просіяна зола

Досвідчені садівники знають що зола містить у складі життєво необхідні мінерали для повноцінного розвитку рослин. Ці речовини рослина швидко візьме для якнайшвидшого відновлення. Знадобиться 3 столові ложки золи з гіркою. Усі інгредієнти ретельно розмішуємо у 10 літрах води. 1 літр цієї суміші забираємо для позакореневого підживлення, а рештою сумішшю поливаємо по 1 літру на кожну рослину. Для підживлення по листку розбавляємо 1 літр добрива в 5 літрах води та обприскуємо рослини по листку.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *