Інше Побутові питання

Дрібні експрес поради щодо догляду за квартирою як пам’ятка

Позбавляємося засмічення в раковині

Якщо вода не проходить у стік, отже, він засмічився. Прочистити його можна двома способами: наприклад, частково заповнити раковину водою і проштовхнути пробку, що утворилася, за допомогою вантуза або спробувати видалити її зігнутим дротом.

Коли нормальний стік відновиться, добре пролий систему гарячою водою, додавши до неї соди або прального порошку, щоб ліквідувати залишки пробки.

Якщо ці два способи не допомагають, значить, забите коліно (вигнута труба під раковиною). Від’єднай її та прочисти.

Якщо цього недостатньо для того, щоб змусити воду проходити в стік раковини, то пробка знаходиться ще далі – в самій трубі. Якщо у тебе немає відповідного пристрою у вигляді міцного, негнучкого дроту для прочищення труб, викликай сантехніка.

Дрібні експрес поради щодо догляду за квартирою як пам'ятка

Продовжуємо життя пилососу

Вчасно міняй мішок

Вимикаєш пилосос, а він пахне пилом? Значить, настав час міняти мішок, він наповнився. Інакше пил знову надходитиме у повітря, до того ж сила всмоктування зменшується. Намагайся міняти мішки для сміття кожні три місяці.

ОЧИЩАЙ ТРУБКУ І ШЛАНГИ

Іноді дрібні предмети непомітно потрапляють у трубку чи шланг пилососа, та й залишаються там. Регулярно перевіряй трубку та шланг: чи немає в них чогось зайвого. Так можна запобігти дорогому ремонту в майстерні.

НЕ ЗАБУДЬ ЗМІНЯТИ ФІЛЬТРИ!

Фільтр для очищення повітря, що виходить, і фільтр, що захищає мотор, потрібно замінювати не рідше ніж кожні два роки, так як в них залишається пил і сила всмоктування зменшується.

ОЧИЩАЙ ВІД ПИЛУ ГОЛОВКУ ЩІТКИ

Саме тут постійно утворюються великі грудки пилу, а прибрати їх дуже просто: від’єднати щітку від трубки і добре пропились її.

Дрібні експрес поради щодо догляду за квартирою як пам'ятка

Оздоровлюємо квартиру

Повітряобмін: відкривай вікна час від часу або включай кондиціонер. При холодній погоді влаштовуй невеликий протяг – відчини вікна та двері, і потік холодного повітря швидко зробить свою роботу.

МЕНШЕ ПИЛУ: прибери мотлох, який збирає пил, особливо старі газети та журнали.

ВИКОРИСТОВУЙ М’ЯКІ МИЙНІ ЗАСОБИ: з численних миючих засобів для догляду за будинком найбільш токсичними є очищувачі труб та засоби для туалетів. Користуйся екологічними миючими засобами. Уникай використання засобів, що містять амоній або хлор, а також хімії на основі нафтопродуктів: усі ці засоби можуть спричиняти респіраторні захворювання та головний біль.

ПРИБИРАННЯ «Зверху донизу»: коли прибираєш будинок, залиш підлогу та килими наостанок. Дай час пилу осісти до того, як зберешся пилососити.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *